Skip to main content

Securitasove klimatske ciljeve potvrdio je SBTi

Ovom potvrdom Securitas se obvezuje na značajno smanjenje svojih emisija, poduzimajući mjere i odgovornost u ograničavanju globalnog zagrijavanja na 1,5°C

Securitas, partner sigurnosnih rješenja s vodećom svjetskom tehnologijom i stručnošću, ponosno najavljuje svoje revolucionarno postignuće kao prva globalna tvrtka za sigurnosna rješenja koju je potvrdila inicijativa Science Based Targets (SBTi). Tvrtka je poduzela sveobuhvatan pristup, angažirajući cijeli lanac vrijednosti, uključujući klijente i dobavljače, u zajedničkim naporima za rješavanje klimatskih promjena. Unatoč tome što je mali dionik emisije, Securitas prepoznaje važnost preuzimanja pune odgovornosti za svoj utjecaj na okoliš.

"Djela govore više od riječi", kaže Magnus Ahlqvist, predsjednik i izvršni direktor Securitasa. "Securitasov način nije biti promatrač; preuzimamo svoj dio odgovornosti. Naš ambiciozni cilj odražava našu predanost stvaranju svijeta koji je i siguran i održiv. Sigurnost i održivost idu ruku pod ruku, a ova potvrda od strane SBTi-ja dokaz je našeg vodstva u industriji."

Securitas se obvezuje smanjiti apsolutne emisije stakleničkih plinova 1, 2 i 3 za 42% do 2030. u odnosu na baznu 2022. godinu. Ovaj ambiciozni cilj usklađen je s ciljem od 1,5 stupnjeva postavljenim Pariškim sporazumom i podržanim od strane inicijative Science Based Target.

“Nismo samo predani zaštiti ljudi, imovine i sredstava”, kaže Sune Chabert Larsen, glavni službenik za etiku i održivost. “Jednako smo posvećeni osiguravanju buduće održivosti našeg planeta. S više od desetljeća dosljednog izvještavanja o emisijama CDP-u i time što je ponosan potpisnik UN-ovog Global Compacta 2015., Securitas sada učvršćuje svoju poziciju vodeće tvrtke u industriji koja daje prioritet ekološkoj odgovornosti.”

Sa svojim značajnim opsegom i tehnološkom sposobnošću, Securitas ima važnu odgovornost za pokretanje održivijih sigurnosnih rješenja zajedno s našim dobavljačima tehnologije, kao i interno. Tvrtka aktivno uključuje sve funkcije kako bi stvorila djelotvorne planove, potičući suradnju u cijeloj organizaciji radi zajedničkog napora da se podrži ključni cilj od 1,5°C, kako bi se svijet učinio sigurnijim mjestom.

O inicijativi Science Based Targets (SBTi):

SBTi je partnerstvo između CDP-a, Globalnog dogovora Ujedinjenih naroda, Instituta za svjetske resurse i Svjetskog fonda za prirodu. Od 2015. više od 4 000 tvrtki postavilo je klimatske ciljeve na temelju znanstvenih načela. Znanstveno utemeljeni ciljevi pružaju okvir za ublažavanje rizika povezanih s klimom, poticanje inovacija i osiguravanje usklađenosti s propisima. Osim ispunjavanja brige o okolišu, postizanje ovih ciljeva potiče učinkovitost, uštedu troškova i pozicionira organizacije kao lidere u odgovornoj poslovnoj praksi.

Za više informacija:

Poslušajte „SBTi za održivo poslovanje“, epizodu Securitasova podcasta Connecting the Dots

https://spoti.fi/4ak9G0Q

Dostupni dokumenti:

SBTi - press release FINAL (en) in TEMPLATE (53 kb)

Nažalost, ne podržavamo ovaj web preglednik. Pokušajte koristiti novije preglednike poput Chromea, Safarija, Firefoxa ili Edgea.