Skip to main content

Securitasovi mobilni sustavi s termovizijskim kamerama štite

Published
09 rujna 2024 11:05

Posebno smo ponosni što je Securitas Hrvatska, zajedno s Ericsson Nikola Tesla d.d. i Hidraulika Promet d.o.o., realizirao nabavu deset najmodernijih termovizijskih kamera na prikolicama s pripadajućim terenskim vozilima za potrebe hrvatske granične policije na čijoj je svečanoj primopredaji na Policijskoj akademiji nazočio potpredsjednik Vlade i ministar Davor Božinović.

Vrijednost ugovora je 6.988.244,60 eura s PDV-om i PPMV-om od čega je 75% sufinancirano sredstvima Fonda za integrirano upravljanje granicama, Instrumenta za financijsku potporu u području upravljanja granicama i vizne politike, dok je 25% sredstava osigurano iz Državnog proračuna.

Ovaj projekt nastavak je kontinuiranog angažmana Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske u zaštiti državne granice koja je ujedno schengenska granica i granica Europske unije. Nove prikolice opremljene su sustavom za satelitsku vezu čime više neće postojati pozicija na vanjskoj granici RH gdje prikolice neće moći raditi zbog nedostatka GSM signala ili nemogućnosti postavljanja adekvatnih radio-linkova.
To će doprinijeti daljnjem osiguravanju visoke razine sigurnosti Europske unije, djelotvornom europsko integriranom upravljanju na vanjskim granicama radi otkrivanja nezakonitih prelazaka i prekograničnog kriminaliteta te djelotvornom upravljanju migracijskim tokovima.

Više informacija na https://lnkd.in/dddP74bm

 

Nažalost, ne podržavamo ovaj web preglednik. Pokušajte koristiti novije preglednike poput Chromea, Safarija, Firefoxa ili Edgea.